Aman belediye duymasın!

AMAN BELEDİYE DUYMASIN!

Su numunelerinin uygun bulunmadığı durumlar artık ASKİ’ye bildirilmeyecek.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün yayınladığı skandal genelgeye tepkiler büyüyor.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Bahattin İlter imzalı genelgede, "İlçelerden alınan kontrol izlemesi ve denetleme izlemesi su numune sonuçlarının uygun olmaması durumunda ASKİ Genel Müdürlüğüne bildirilmektedir. 09.09.2019 tarihinden itibaren alınan su numunelerinin uygun olmaması durumunda ASKİ Genel Müdürlüğüne bildirim yapılmayacak, ivedilikle Müdürlüğümüze bildirilecektir.” ifadeleri yer aldı.

Genelgeye göre daha önceden su sonuçlarının sıkıntılı olması durumunda, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olan ASKİ’ye haber verilirken, artık haber verilmemesi istendi.

Genelgeyi eleştiren İYİ Parti’li Ümit Beyaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Beyaz, önergesinde şu soruların yanıtını istedi:

"-Bu talimatın İstanbul Büyükşehir Belediyesini Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesini Mansur Yavaş'ın kazanmasının hemen akabinde verilmesi tesadüf müdür?

-Milletin sağlığını ilgilendiren bu denli hayati bir konuda verilen bu talimatın Millet İttifakı adaylarının kazandığı belediyeleri başarısız gösterecek, bir fırsat yakalama amacı mı gütmektedir?

-Milletin sağlığından sorumlu kurumun siyasi saiklerle Milletin sağlığıyla oynayacak duruma gelmesinin, basında sık sık yer alan Kurumunuzdaki cemaat yapılanması iddialarıyla ilgisi var mıdır?

-Söz konusu talimat Bakanlığınız bilgi ve talimatlarıyla mı gönderilmiş, Ankara İl Sağlık Müdürlüğünün yazısı ile gönderdiği talimat AK Parti'nin seçimleri kaybettiği diğer illerde de ilgili kurumlara gönderilmiş midir?"

Haber: Merve Kılıç

Yorum Gönder

Yorumlar