Ankara İzmir için seferber oldu: Bölgeye yardımlar sürüyor!

ANKARA İZMİR İÇİN SEFERBER OLDU: BÖLGEYE YARDIMLAR SÜRÜYOR!

İzmir’de yaşanan 6.9’luk depremin yaralarını sarmak için yardımlar sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi ekipleri destek için çalışmalara başladı. Bölgeye acil ihtiyaç malzemeleri başta olmak üzere pek çok yardım gönderildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası depremzedelerin yanında olmak için bölgeye gitti. Başkan Yavaş, deprem sonrası Ankara Valisi Vasip Şahin başta olmak üzere depremden etkilenen illerin belediye başkanları ile de destek ve yardım konuları hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.


12 BİN KAPASİTELİ HALK EKMEK MOBİL EKMEK FIRINI YOLA ÇIKTI

Günlük 12 bin ekmek kapasiteli Halk Ekmek Mobil Ekmek Fırını 5 personeli ile İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Aşık Veysel Parkı’ndaki AFAD Kriz Koordinasyon Merkezi’ne doğru yola çıktı. Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kemer, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

“İzmir’de meydana gelen deprem sonrası Sayın Başkanımız Mansur Yavaş’ın talimatı ile harekete geçtik. Günlük 12 bin ekmek kapasiteli mobil fırınımızı hazırladık.  Toplamda 5 personelimiz ile mobil ekmek fırınımızı AFAD’ın emrine, yola çıkardık. Bir nebze de olsa İzmirli depremzedelerimizin yanında olmak, onlara destek vermek istedik. Bu vesile bir kere daha İzmirli vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz.”


3 ÖĞÜN SICAK YEMEK, İKRAM VE KAHVATILIK SETLERİ DAĞITILACAK, TAZİYE ÇADIRI KURULACAK

Yaşanan deprem sonrası İzmirli vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Belpa Mutfağı ise AFAD Koordinasyon Merkezi ile birlikte çalışarak vatandaşlara gıda desteğinde bulunacak. Belpa Mutfağı, toplamda 15 personel ile içerisinde kırmızı etten kuru bakliyata kadar 3 öğün sıcak yemek hizmeti, sıcak çorba ikramı, kahvaltılık ve ikramlık setler ile su desteği ve taziye çadırı ile İzmirli vatandaşlara hizmet verecek.  Belpa Genel Müdürü Ramazan Değerli, “5 kişilik çadır ekibimiz ve ekipmanlarımızla, 10 kişilik aşçı kadromuz, erzaklarımız, seyyar mutfaklarımızla yola çıkıyoruz.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın talimatıyla yaraları sarmak için yola çıkıyoruz ” dedi.


Mamak'tan İzmir'e yardım eli!

ALTINDAĞ EKİPLERİ DE BÖLGEDE SICAK ÇORBA VE MASKE DAĞITACAK

Öte yandan Altındağ Belediyesi ekipleri de Bayraklı’da depremzedelere; çorba, çay, ekmek, su ve maske desteği sağlıyor. 

Altındağ Belediyesi olarak daima zor durumda olan vatandaşların yanında olduklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Zor durumda kalan vatandaşımız Altındağ’da olmuş, İzmir’de olmuş bizim için fark etmez. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı... Vatan toprağımızın her karışı bizim için çok değerli... Bu nedenle vakit kaybetmeden yardım ekiplerimizi yola çıkardık. Oradaki vatandaşlarımıza, depremzedelere biraz olsun güç verebilirsek, içlerini ısıtabilirsek ne mutlu bize...Ekiplerimiz orada depremzedelere; çorba, çay, ekmek, su ve maske desteği sağlıyor.” dedi.


“DUALARIMIZ İZMİR’LE…”

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Balcı, “Kalbimiz de dualarımız da İzmir için... Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralı kardeşlerimize ise Allah acil şifalar versin. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın da sağ salim kurtulabilmesini temenni ediyorum. Canla başla çalışan arama ve kurtarma ekiplerimize Allah güç kuvvet versin. Allah yardımcımız olsun, bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah...” ifadelerini kullandı.


Yorum Gönder

Yorumlar