Ankara Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı

ANKARA KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI

Ankara Kent Konseyi 3'üncü Olağan Genel Kurulu, gerçekleştirildi.

 Ankara Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurul toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

 ATO Congressium'da yapılan genel kurula, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile kurul üyeleri katıldı. Üniversite temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, Ankara Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, esnaf odaları temsilcileri ve gönüllülerin de katıldığı toplantı genelinde, geçtiğimiz günlerde meydana gelen saldırı sonucu İdlib'te şehit olan Mehmetçikler anıldı.
Toplantı öncesi salonu dolduran kişilerle birlikte İdlib'te şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu personel ve tüm şehitler adına saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Ankara'ya özgü tanıtım videosunun izlenmesinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

" Bütün belediyelerin şeffaf olması gerekiyor"

 Mansur Yavaş, İdlib'de hava saldırısı sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Yavaş, Kent Konseyi ile birlikte ortak aklı oluşturmak için çabaladıklarını belirterek, "Hep birlikte sevineceğiz, hep birlikte üzüleceğiz, ancak öyle kent olacağız. Yoksa sadece akşam eve gidilen, sabah işe gelinen kent oldu mu, adı o zaman 'gri kent' oluyor. Bu nedenle biz istedik ki madem biz halkın verdiği vergilerle Ankara'yı idare ediyoruz, o zaman onların istediği doğrultuda hareket edelim. Bütçemizi ona göre harcayalım ve bütün harcamalarımızı buna göre yapalım. Bütün belediyelerin şeffaf ve saydam olması gerekiyor. Yaptığı bütün işleri web sayfası üzerinden ya da çeşitli araçlarla duyurması lazım. Biz buna başladık. Ortak aklı oluşturduk. Ortak aklı oluştururken sadece kent konseyinde değil belirli konularda üniversiteleri, meslek odalarını davet ederek onların da görüşlerini alarak çalışmalarımıza devam ettik. Hesap verilebilirlik kavramı üzerinde 100 günlük, 200 günlük yaptığımız harcamaları ve önümüzdeki günlerde de 1 yılda yaptığımız bütün faaliyetleri bedelleriyle birlikte halka hesap verme suretiyle açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

"80 milyonun ocağına ateş düştü"

 Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Kent Konseyi'nin faaliyetleri ve öneminden bahsederek, "500'e yakın katılımla acı günümüzde bizlerle birlikte olanlara şükranlarımı sunuyorum. Genel Kurulumuz, yönetmelik gereği yılda 2 defa yapılır. 33 canımızın şehit düştüğü gecenin sabahında tüm yurda ateş düştü. Canlarımızı anmak için toplantımızı onların ruhlarına saygı amacıyla düzenledik. 33 ocağa ateş düşmedi, 80 milyonun ocağına ateş düştü. Evlatlarımız, kardeşlerimiz; birliğimiz için canlarını verdi. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Buradaki birlik ve beraberlik tüm Türkiye'ye örnek olur"

 ATO Başkanı Gürsel Baran, İdlib'teki saldırıda şehit düşen Mehmetçikleri anarak, Kent Konseyi kapsamında birlik ve beraberlik gösteren AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti temsilcilerine teşekkür etti. Birlik ve beraberlik ruhunun tüm Türkiye'ye sirayet etmesinin önemine vurgu yapan Baran, "Hepimizin başı sağ olsun. Dünyadaki en maliyetli coğrafyadayız. Bunlara hazır olmalıyız. 40 yıldır, dünyanın en maliyetli coğrafyasında, en azgın terör örgütleriyle mücadele eden ve dimdik bugüne kadar gelen bir ülkeyiz. Bu bize has bir özellik. Dünyada bunu başarabilecek bir başka ülke yoktur. Bu ülkeyi yönetmek, vatandaş olmak, polis olmak da çok zordur. Problemli bir coğrafyada mücadele veriyoruz. Bütün güvenlik kuvvetlerimize başarılar diliyorum. Allah böyle bir acıyı bir daha bize yansıtmasın. Bugün çok duygulandım. Özlenen bir tablo var. 4 partimizin milletvekilleri ve grup başkan vekilleri burada. Hiçbir görüş, ideoloji ayırt edilmeden Ankara'nın tüm paydaşları burada. Birliğe, beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bugünlerde, inşallah bütün Türkiye'ye örnek olur" şeklinde konuştu.

 

Yorum Gönder

Yorumlar