Ankara resmen dondu!

ANKARA RESMEN DONDU!

Ankara kış mevsiminin en soğuk gecesini yaşadı.


ANKARA, kış mevsiminin en soğuk gecelerinden biri yaşadı. Dün akşam saatlerinde termometreler eksi 6 dereceyi gösterirken, bugün sabaha karşı ise sıcaklık eksi 11 dereceye kadar düştü.

Soğuk hava başkent Ankara'da da etkisini gösterdi. Hava sıcaklığı eksi 11 dereceye kadar düşerken, kentteki bazı havuz ve şelaleler dondu. Soğuk havanın etkisiyle şelale ve havuzlar dondu, evlerin ve arabaların camları buz tuttu. Ayrıca çatılarda buz sarkıtları oluştu. Yollarda ise gizli buzlanma meydana geldi.  Başkent'in simgesi olana Kuğulupark'ın havuzunun da bir kısmı dondu. Parktaki kuğu, ördek ve kazlar, donan havuzda yüzmekte zorlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, kentte gün boyunca hava sıcaklığının en yüksek eksi 2 derece olması bekleniyor.

Bu arada soğuk hava nedeniyle belediyelere bağlı ekipler yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde tuzlama çalışması yaptı.

Sabah saatlerinde işe gitmek üzere dışarıya çıkan ve otomobilinin üzerindeki buzları temizlemeye çalışan Mehmet Doğan, "Bu soğuklar dondurucu soğuklar. Ankara hiç böyle bir soğuk görmedi. Şuanda Ankara'da eksi 12 derece soğuk var" dedi.

Öte yandan, yetkililer trafiğe çıkacak sürücüleri sabah saatlerinde yollarda oluşabilecek gizli buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yorum Gönder

Yorumlar