Ankarakartı satan personele cezai işlem

ANKARAKART'I SATAN PERSONELE CEZAİ İŞLEM

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, bazı belediye personellerinin internet üzerinden satışını yaptığı Ankarakartların EGO Genel Müdürlüğü’nün tespit ederek cezai işlem uygulaması gerektiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, Hürriyet Ankara’nın ‘Ankarakart’ta ikinci el pazarı’ haberi ile dikkat çektiği ve ABB Meclisi’nde de gündeme gelen kartların tüm personel tarafından satılıyormuş gibi algılanmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Sonuçta bu sosyal bir hak olarak verilmiş. İnternetten satış yapan yada bu durumu kötüye kullananlara EGO Genel Müdürlüğü cezai müeyyide uygulamalı. Yoksa kendisine verilen bu ulaşım hakkını ailesine ya da yakınlarına veren personel ve memuru mağdur edecek bir düzenleme yapılmamalı. 3-5 kişi yüzünden bu durumdan istifade eden binlerce insan mağdur olmasınlar düşüncesi ile bu talebi reddettik. Personeller bize geldiler, çok sayıda arayan personel oldu, ‘Bu alınacak karar bizleri mağdur edecek’ dediler. Bunu tamamen engellemek doğru değildi. Bu işi kontrol etmek çok zor değil, dediğim gibi EGO Genel Müdürlüğü satanları tespit eder onlara cezai müeyyide uygular. Tüm personeli aynı kefeye koymak uygun değil.”

‘VERİLMİŞ HAK’ DİYE REDDEDİLDİ

Hürriyet Ankara’nın gündeme getirdiği internet üzerinden daha düşük fiyata satılan Ankarakart’ların çoğunun belediye personeline ait olduğu ortaya çıkmıştı. ABB Meclisi’nde CHP ve İYİ Parti, belediye şirketlerinde çalışanlara verilen Ankarakart’lar için ‘bakiye aktarımı yapılmaması’ yönünde yeni bir düzenlemeyi savunurken AK Parti ve MHP ise bakiye yüklü bu kartların ‘personele verilmiş hak’ olduğunu belirterek bu talebi reddetmişti.

Yorum Gönder

Yorumlar