ATO Başkanı Baran: Üyelerimiz kredi ve kiralarını ödeyemiyor

ATO BAŞKANI BARAN: ÜYELERİMİZ KREDİ VE KİRALARINI ÖDEYEMİYOR

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, pandemi döneminde reel sektöre kesintisiz destek veren kamu bankalarının, desteğe devam etmesini ödemelerin ertelenmesini istedi.

Özellikle kapatma sürecinde bir çok üyenin kullanılan kredileri geri ödemede güçlük yaşadığına dikkat çeken Baran, "Özellikle restoran, kafeterya, hazır yemek, etkinlik gibi sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimiz üst üste gelen geçici kapanmalar ve ciro kayıpları nedeniyle kira, kredi ve borç ödemelerini yapamayacak duruma geldiler" dedi.

DÜŞÜK FAİZLİ UZUN VADELİ KREDİ TALEBİ

Yazılı bir açıklamayla, Koronavirüs salgınıyla mücadelede uygulanan kısıtlamaların, özellikle hizmet sektörünü etkilediğini belirten Baran, kamu bankalarının taksit ödemelerinde erteleme yapmasını istedi ve ciro kaybı yaşayan işletmeler için ise düşük faizli, uzun vadeli yeni kredi desteklerinin devreye alınması gerektiğini söyledi.

TİCARETLE UĞRAŞANLAR NE KREDİLERİ NE DE KİRALARINI ÖDEYEMİYOR

Otel, restoran, hazır yemek gibi sektörlerde faaliyet gösteren üyelerinin kredi ve kiralarını ödeyemeyecek duruma geldiklerini söyleyen Baran, şu ifadeleri kullandı:

"Salgının artış gösterdiği ve tedbirlerin sıkılaştırıldığı bu dönemde, bazı üyelerimiz temel giderlerini dahi karşılamakta zorlanıyor. Normalleşme sürecine geçinceye kadar kredi geri ödemelerinin ertelenmesi hem üyelerimizi rahatlatacak hem de bazı sektörler için ticaretin sürdürülebilirliğini sağlayacak bir gelişme olacaktır."

Yorum Gönder

Yorumlar