Bakan Koca iddialara yanıt verdi, Ankarada yoğun bakım doluluk oranlarını açıkladı!

BAKAN KOCA İDDİALARA YANIT VERDİ, ANKARA'DA YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANLARINI AÇIKLADI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu ve gelen soruları yanıtladı.

Koronavirüs salgınıyla ilgili son gelişmeleri aktaran Koca, Ankara’daki hastanelerde yoğun bakım yataklarının doluluğuyla ilgili iddiaları da yanıtladı. 

YATAK DOLULUK ORANLARINDAKİ ARTIŞIN SEBEBİ NE?

Ankara’daki hastanelerde doluluk oranlarının yansıtıldığı gibi olmadığının altını çizen Koca, bazı hastanelerin pandemi hastanesi ilan edilmesinden ve üniversite hastaneleri ile özel hastanelerin Koronavirüslü hastaları kabul etmemesinden ötürü, yatak doluluk oranlarında bir artış yaşandığını da söyledi. Fahrettin Koca’nın konuyla ilgili soruya verdiği yanıt şöyle: 

DOLULUK ORANLARI NE DURUMDA?

“Yeni normalleşmeyle birlikte özel hastaneler, üniversite hastaneleri, kamunun bazı hastaneleri daha çok Covid'li hastalara bakmamayı, bu hastalara bakan pandemi hastanelerine bu hastaları almamız söz konusu oldu. Bu nedenle de bazı hastanelerimizdeki doluluk oranımız diğerlerine göre daha da artmış oldu. Ankara'daki doluluk oranlarını söyleyeyim. Yoğun bakımda şu anda doluluk oranlarımız yüzde 67. Standart yataklarımız yüzde 49. Ventilatörlerimizin doluluk oranları yüzde 25. Bahsedildiği gibi olmadığını söylemek istiyorum.

Şehir hastanesindeki doluluk oranları yoğun bakımlar yüzde 69, standart yüzde 32, ventilatör yüzde 16. Bu rakamlardan da bu anlamda sorun olmadığı, her gün açıkladığımız rakamlarla giderek yoğun bakımdaki hasta sayılarımızın arttığını zaten söylüyoruz. Daha önce bütün hastanelerimizde bu hastalar kabul ediliyor iken şimdi bazı hastanelerimizde kabul ediliyor olmasıyla buralarda yer yer oranların arttığını biliyoruz ama bir sorun olmadığını bu rakamlardan da çok rahat görmüş oluyoruz.”


Yorum Gönder

Yorumlar