“Başkent pandemi ile mücadelede önde olmalı, vaka sayısında değil”

“BAŞKENT PANDEMİ İLE MÜCADELEDE ÖNDE OLMALI, VAKA SAYISINDA DEĞİL”

Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz Ankarada'ki Vaka Artışını Değerlendirdi...

“BAŞKENT PANDEMİ İLE MÜCADELEDE ÖNDE OLMALI, VAKA SAYISINDA DEĞİL”

Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’nın Türkiye’deki Covid-19 vaka artışında lider olmasının, şehirde yaşayan herkese büyük sorumluluk yüklediğini belirterek, “Ankara Türkiye’nin yönetim yeri olması nedeniyle Baş kentimiz. Pandemi ile gelecek liderliğe bu şehrin ihtiyacı yok. Sadece kendimiz için değil, ketimiz için de temizlik, maske ve mesafeyi unutmayalım. Aynı bilinci ve sorumluluğu paylaşalım” dedi. 

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Ankara’daki vaka sayılarının artmasına ilişkin açıklama yaptı. Yılmaz, pandeminin tüm Dünyayı daha önce deneyimlemediği bir sürecin içine çektiğini belirtti. İş hayatından, sosyalleşme pratiklerine kadar her alanda yaşamı, salgına uygun şartlara göre güncellemenin öneminden bahseden Yılmaz, “Koronavirüs ile mücadele ederken aynı zamanda onunla beraber yaşamaya öğreniyoruz. Temizlik, maske ve mesafe bu mücadeledeki en güçlü silahımız” dedi. 


Küresel olarak yaşanan salgının etkisiyle, var olan yaşama biçimlerindeki eksikliklerin görünür hale geldiğini söyleyen Yılmaz, kentler hızla betonlaşırken doğaya ve insana verilen zararın görmezden gelindiğini dile getirdi. Kent Konseyi olarak daha sağlıklı bir kent yaşamı için gereken şartların sağlanması adına araştırmalar yaparak, sürdürülebilir çözümler ürettiklerini sözlerine ekledi. Yılmaz, “Sağlıklı bir hayat için gereken koşulların sağlanması adına atılacak adımları tespit ederek uygulanması için çaba gösteriyoruz” dedi.


        "6 MİLYON TEK YÜREK"

Başkent Ankara’nın vaka sayısında değil, pandemi ile mücadelede önde olması gerektiğine değinen Yılmaz, “Türkiye'nin en eğitimli kenti, virüsle mücadelenin örnek alınacak şehri olmalı. 6 milyon tek yürek olarak bu sorumluluğu birbirimize hatırlatmalıyız. Millî mücadelenin karargâhı, pandemi ile mücadelede geri kalamaz. Öncü ve örnek olmaya mecburuz” dedi.


Yılmaz, Koronavirüs sebebiyle verilen kayıpların son derece üzücü olduğunu, süreçten çıkarılan dersler ile daha yaşanılabilir, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kent hayatının inşa edilebileceğini kaydetti. Pandeminin, birlik olarak aşabilecek bir süreç olduğunu söyleyen Yılmaz, “Salgının sona ermesi, bireylerin ve kurumların üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesine bağlı. Bu şartlar yerine getirildiğinde sağlıklı ve mutlu günler fazla uzak olmayacaktır” dedi.


Süreç boyunca canla başla çalışarak salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarına teşekkür eden Yılmaz, “Yeminleri uğruna can veren sağlık çalışanlarının hatıralarını sonsuz kılacak eserler yaparak, onların özverili ruhlarını gelecek nesillere aktarmalıyız” dedi.


Yorum Gönder

Yorumlar