Başkentte ev soygununda 8 kişi yakalandı

BAŞKENT'TE EV SOYGUNUNDA 8 KİŞİ YAKALANDI

ANKARA'da girdikleri lüks evden silah tehdidi ile 250 bin liralık ziynet eşyası ve para çalan, aralarında evde daha önce hizmetçi olarak çalışan kadının da bulunduğu 8 kişi, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

Başkent'te kimliği belirsiz 4 kişi, İncek Mahallesi'nde H.H.P. ve M.P. çiftinin evine girdi. Şüpheliler, ev sahibi çifti silahla tehdit edip, ellerine plastik kelepçe takarak etkisiz hale getirdi. Daha sonra da evde bulunan 250 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 60 bin TL, 5 bin Euro, 3 bin dolar para ile cep telefonu ve araç anahtarını aldı. Şüpheliler, lüks evde güvenlik kamera kayıt cihazını da alarak kayıplara karıştı.

Çiftin ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde özel ekip kuruldu. Ekip tarafından yapılan inceleme sonucunda soygunu gerçekleştirenlerin H.B.K., H.U., T.R. ve M.M.S. olduğu belirlendi. 4 kişinin, soygunun ardından A.B.'nin kullandığı araçla  Antalya'ya kaçarken Afyonkarahisar-Antalya karayolu üzerindeki dinlenme tesisinde yakalandı. Eve girenlerden T.R. ve M.M.S. ile araç şoförü A.B. ile birlikte Ankara'da gözaltına alındı.

Soruşturmayı neticesinde şüphelilerin daha önce evde hizmetçi olarak çalışan G.B. ile onun arkadaşı A.Y.'nin yönlendirmesiyle soygunu yaptığını belirledi. G.B. ve arkadaşı A.Y. de polisin çalışması sonucu gözaltına alındı. Çalınan altın ve paranın bir kısmı ise şüphelilerin üzerinde ele geçirilerek ev sahibi çifte teslim edildi. Gözaltına alınan ve farklı suçlardan kaydı bulunduğu belirlenen 8 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorum Gönder

Yorumlar