Beethovenin 250inci doğum yılı kutlanıyor

BEETHOVEN'İN 250'İNCİ DOĞUM YILI KUTLANIYOR

Başkent Oda Orkestrası, Beethoven'in 250'inci yaşını kutluyor ve müziğin üstadını anıyor.

 1 Aralık 1964 tarihinde kurulduğu günden bu yana gönüllülük prensibi ile müzik yapmayı sürdüren Başkent Oda Orkestrası’nın 55. Sanat Yılı birbirinden renkli konserlerle geçiyor. Orkestra, konser sezonunu 13 Ekim 2019 tarihinde, Başkent Uluslararası Amatör Orkestra adı ile CSO Konser Salonu’nda gerçekleştirdiği bir konserle açmıştı. Bu sayede faaliyet alanını uluslararası platforma taşıyarak ülkemizin adının pek çok ülkede anılmasını sağladı.

 Başkent Oda Orkestrası, Ankara’lı müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserlerine bir yenisini daha ekliyor. Başkent Oda Orkestrası, Boder Başkent Oda Orkestrası Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, Alman Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Trabzon’dan gelerek konsere katkı sağlayan Olimvera Voice Korosu ile yaptığı iş birliğiyle, 09 Şubat 2020 Pazar akşamı, saat 20:00'da, CSO Konser Salonu'nda unutulmaz bir konser gerçekleştirecek. Devlet Solisti piyanist Yeşim Gökalp'in solist olarak katılacağı konserle, büyük besteci Ludwig van Beethoven'in 250'inci doğum yılı kutlanacak. Başkent Oda Orkestrası’nın bu özel konseri de, diğer konserlerinde olduğu gibi, yine tamamen ücretsiz ve halka açık şekilde gerçekleştiriliyor.

Yeşim Gökalp kimdir? 

 Yeşim Gökalp yurt içi ve yurt dışında verdiği konserlerde özellikle Türk bestecilerin ve genç bestecilerin eserlerinin ilk icralarını ve kayıtlarını yaptı. Türk beşlerinden Cemal Reşit Rey'e ek olarak Saygun, Erkin, Alnar ve Akses’in eserlerinin de ilk kayıtlarını ve icrasını yapan sanatçı, ayrıca üçüncü kuşak Türk bestecilerinden İlhan Baran ve İstemihan Tavilioğlu’nun da tüm piyano eserlerinin kaydını gerçekleştirdi. 2012 yılında Mavi Nota Dergisi tarafından Türk bestecileriyle ilgili CD kayıtları ve çalışmalarından dolayı kendisine “Yılın Piyanisti” ödülü verilmiştir. Sanatçı en son 2017’de Kosova Filarmoni Orkestrası ile konser vermiş olup, halen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın solistliğini devam ettiriyor.



Yorum Gönder

Yorumlar