Bir panda evlat edinmek ister misiniz?

BİR PANDA EVLAT EDİNMEK İSTER MİSİNİZ?

Dünyada 100’den fazla ülkede çalışmalar yürüten uluslararası bir doğa koruma kuruluşu olan WWF, nesli tükenmek üzere olan hayvanları evlat edinmenize aracı olarak size onları koruma fırsatı veriyor.

1996’da Doğal Hayatı Koruma Derneği öncülüğünde kurulan WWF’nin 2001’de Türkiye ulusal kuruluşu olan WWF-Türkiye, 30 yılda sayısız projeye imza attı. Bu projelerden en dikkat çekeni ise ‘evlat edinme’ projesi. Evlat edinme projesi,  WWF’nin uluslararası olarak başlattığı bir bağış toplama kampanyası. Başlangıcı çok eskilere dayanan bu proje, WWF’nin nesli tehlike altında olan türlerle ilgili yaptığı koruma çalışmalarına kaynak oluşturmak amacıyla yürütülüyor.

Evlat edinme sembolik bir bağış. Hayvanların ait oldukları doğal yaşamda, kendi habitatlarında yaşamaya devam edebilmeleri için yürütülen çalışmalarda somut bir evlat edinme söz konusu değil. Bir kampanya yoğunluyla Türkiye’de 2007’de başlayan kampanyaya insanların ve kurumların ilgisi çok yoğun. WWF-Türkiye bireysel kaynak geliştirme müdürü Ebru Tiftikçioğlu, kampanyanın yoğunluğuna şu sözlerle değindi: “Kurum ve insanların yaklaşımı çok olumlu. Bu şekilde tür koruma çalışmalarına bağış yapmaktan memnunlar. Bir yakınlarına hediye alacakları zaman vesile ile bağış yapanlar olduğu gibi, doğrudan kendi adına evlat edinerek bağışta bulunanların da sayısı oldukça fazla. Kurumlar da müşterilerine, çalışanlarına hediye amacıyla evlat edinme projesini tercih ediyorlar.” En çok evlat edinilen hayvanın WWF’nin de sembolü olan panda olduğunu vurgulayan Tiftikçioğlu, bunu doğanın büyük kedilerinden kaplanın izlediğini, deniz sevenlerin genellikle yunus ve ofronoz gibi türleri tercih ettiğini söyledi. Türkiye’den bir tür seçmeyip kedi sevenlerinde saz kedisi evlat edindiğine dikkat çeken Tiftikçioğlu, insanların genellikle çocuklar için peluş oyuncak hediyeli türleri evlat edindiklerine de dikkat çekti.

Saba Tümer, Halit Ergenç, Çağatay Ulusoy, Uğur Polat, Osman Tan Erkır gibi isimler de evlat edinmiş veya ya da kendisine hediye tür evlat hediye edilmiş ünlüler. Evlat edinenin veya evlat hediye edilenin adına da bir sertifika hazırlanıp yanındaki hediyeleriyle birlikte teslim ediliyor.  20-40 ve 85 TL’ ye evlat tür edinerek türlerin kaybolmamasına bir destek de siz olup ekolojiye katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca evlat edinme haricinde aylık 10 TL’nizi doğa koruma çalışmalarına ayırarak üye olabilir ve bu çalışmalara destek olabilirsiniz. Bağış sayfasının linki ise şöyle: https://destek.wwf.org.tr

 Özel Haber: Merve Kılıç

Yorum Gönder

Yorumlar