BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yeşilay Haftası kapsamında "Madde Bağımlılığıyla Mücadele" etkinliği düzenledi.

 Abdi İpekçi Parkı, Güvenpark ve Gençlik Parkı'nda stant açan ve broşür dağıtan ANFA Güvenlik Müdürlüğü, Başkentlileri uyuşturucunun insan fizyolojisi ve psikolojisi üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgilendirdi. Toplumu özellikle de gençleri uyuşturucu maddelerden uzak tutmayı amaçlayan ANFA Güvenlik Müdürlüğü, Abdi İpekçi Parkı, Güvenpark ve Gençlik Parkı'nda stant açarak, vatandaşları bilgilendiriyor.

 Başkentlilere bilgilendirici broşür dağıtan uzman ANFA personeli, yüz yüze iletişim kurarak madde bağımlığıyla mücadele yöntemlerini tek tek anlatıyor. Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlısı olan birinin nasıl anlaşılacağı ve fiziksel belirtilerinin neler olduğu konusunda detaylı bilgilendirme yaparak toplumsal bilincin oluşmasına da katkı sağlıyor. Yapılan ikili görüşmelerde madde bağımlılığıyla mücadelenin tek başına yeterli olmadığı, toplumun tamamının bu konuda duyarlı olması gerektiğine dikkat çekiliyor.

 Büyükşehir Belediyesinin şehir merkezinde birçok noktada açtığı stantlara yoğun ilgi gösteren Başkentliler, bu tür çalışmaların öğrenci yurtlarında, eğitim kurumlarında ve üniversitelerde de yapılması talebinde bulundu.

Yorum Gönder

Yorumlar