BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VİRÜSLERLE MÜCADELE EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi salgın hastalık riskine karşı önlemlerini artırdı.

 Başkent’teki toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, EGO ve Özel Halk Otobüsleri ile Raylı Sistemlerden (ANKARAY, Metro ve Teleferik) sonra dolmuşların ilaçlama çalışmalarını da yakından takip ediyor.

  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla tüm dünyada etkili olan salgın hastalık nedeniyle toplu taşıma araçları başta olmak üzere vatandaşların ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarını iki katına çıkarıldı.

      Büyükşehir Belediyesi salgın hastalıklarla mücadele kapsamında kriz masası oluşturarak, ilgili tüm birimleriyle birlikte teyakkuza geçti.

 

 PARKLARDAN OTOBÜSLERE KADAR TEMİZLİK

 Büyükşehir Belediyesi halk sağlığını önceleyen uygulamalarla kent genelinde;

-Raylı Sistemler (ANKARAY, Metro, Teleferik)

-EGO ve Özel Halk Otobüsleri ile Dolmuşlar

-Rekreasyon Alanları,

-AŞTİ

-Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası,

-İlçelerdeki birimler,

-Aile Yaşam Merkezleri,

-ASKİ,

-Halk Ekmek Satış Noktalarında

7/24 temizlik ekipleriyle dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

YENİ YÖNTEMLER KULLANILIYOR

 Büyükşehir Belediyesi merkez ve ilçeler dahil toplu kullanım alanlarında yürütülen dezenfeksiyon çalışmalarında yeni yöntemleri de kullanmaya başladı.

 Halk sağlığını tehdit etmeyen Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan ürünlerini kullandıklarını belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, özellikle raylı sistemler ile otobüslerde bakteri ve virüslerle mücadelede yeni yöntemleri kullanmaya başladıklarını açıkladı:

“Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın talimatıyla salgın hastalıklarla mücadele konusunda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarımızı iki katına çıkarmıştık. Şimdi yeni bir bakış açısıyla yeni tedbirler alıyoruz. Yeni bir sistem olan pulvarize yani kuru hava yöntemini kullanmaya başladık. Metro vagonları ve otobüslerin dumanlama işlemi ile film şeridi gibi ile kaplanmasını sağlıyoruz. Bakteriler ve virüslerden arındırılması için ölçümler yaparak virüs yoğunluğunu ölçüyoruz. Gerçekten bu yöntemin etkili olduğunu gördük. Bu yöntemle bütün vagonları ve otobüsleri daha güvenli hale getirmiş olacağız. Bu işleme aralıklarla devam edeceğiz.”

 

HALK EKMEK’TE HİJYEN ÖN PLANDA

 Başkentlilerin günlük olarak tükettiği Halk Ekmek ve ürünleri konusunda da hijyen çalışmaları titizlikle yürütülürken, Halk Ekmek İşletme Sorumlusu ve Gıda Mühendisi Murat Şanlı, fabrika satış alanları ile üretim alanlarında da temizlik çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

  Hem personelin hem de vatandaşların sağlığı için gerekli uyarıları yaptıklarını ifade eden Şanlı, “Son zamanlarda salgın hastalık riski nedeniyle fabrika üretim alanı ve satış yerlerimizde tedbir ve kontrolleri en üst seviyeye çıkardık. Şu aşamada fabrikamıza gelen ziyaret taleplerini kabul etmiyoruz. Genel temizlik rutin olarak yapılmakla birlikte özellikle ekmek kasaları özel buharlı makinalarla dezenfekte ediliyor. Hem personelimizin hem de vatandaşlarımızın sağlığı kapsamında el dezenfektanları kullanmaya başladık. Uyarı levhalarımızı da açık alanlara yerleştirdik. Yemek yenilen alanlarla birlikte masalarımız da özel solüsyonlarla temizleniyor. Ekmeklerimiz yüksek ısıda pişirildiğinden dolayı son derece steril ve sağlıklıdır. Üretimden sevkiyata kadar ekmeklerimiz bütün birimlerimizde görevli personelimiz tarafından eldiven, bone ve galoşlar takılarak ulaştırılıyor” bilgisini verdi.

 

 İLÇELERDEKİ AİLE YAŞAM MERKEZLERİNDE DETAYLI TEMİZLİK

 Sadece merkezler değil ilçelerde yer alan Büyükşehir Belediyesi birimlerinde de geniş spektrumlu dezenfektan ürünleri kullanılarak temizlik çalışması yapılıyor.

 Polatlı ASKİ Bölge İşletme Müdürlüğü başta olmak üzere Aile Yaşam Merkezlerinde yer alan spor salonları, sınıflar, tuvaletler, mutfak ve ortak yaşam alanları detaylı temizleniyor.

 Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile BELPLAS ekipleri Ankara Tabip Odası iş birliği ile yürüttüğü dezenfeksiyon çalışmalarını ise sıklaştırdı.

  Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca 60 araç 205 personel ile Ankara’daki 10 bölgede yer alan okullar AVM’ler, Camiler, Siyasi Parti Merkezleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının binalarında dezenfeksiyon çalışmalarını gerçekleştiriyor.

  ANKARA ZABITASI KONTROLÜNDE TEMİZLİK

  Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri kent genelinde hizmet veren 2 bin 56 dolmuşta zorunlu hale getirilen dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarını yerinde denetlerken, dolmuşçu esnafına hijyen kurallarına ilişkin uyarılarda bulunuyor.

 Toplu taşıma araçlarından biri olan dolmuşlar günlük olarak “Geniş Spektrumlu Virüsidal Dezenfektan” ile iç-dış sterilizasyon işlemine tabi tutuluyor. Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası ve özel bir temizlik firmasının iş birliğiyle gerçekleştirilen ilaçlama ve temizlik çalışmaları Ankara Zabıtası ekipleri tarafından detaylı şekilde kontrol ediliyor.

 Bentderesi bölgesinde genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu denetlenen dolmuşlarda özellikle araçların iç yapısına yönelik koltuk, pencere ve tutamakların temizliğine özen gösteriliyor.

 

Yorum Gönder

Yorumlar