Büyükşehir ile Diyanet Vakfı arasında protokol!

BÜYÜKŞEHİR İLE DİYANET VAKFI ARASINDA PROTOKOL!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında imzalanan protokol ile Kızılay’a cami yapılacak. Caminin, 2021 yılı sonuna kadar bitirilerek ibadete açılması planlanıyor.

Yaklaşık 4 bin metrekarelik alana yapılacak ve yaklaşık 1500 kişi kapasiteli olacak cami için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında protokol imzalandı. Cami, Kumrular Caddesi ile Necatibey Caddesi kesişimine yapılacak.

CAMİ 2021 YILI SONUNA HAZIR OLACAK

Yapılan protokole göre caminin bulunduğu alana çok amaçlı salon, abdesthane, kafeterya ve satış alanları da yapılacak. Alanın zemin altı üç katı ise dolmuş depolama alanı ve otoparkı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilecek. Bölgeyi otopark ve depolama alanı olarak kullanacak olan dolmuş esnafı, Güvenpark’tan yolcu alabilecek. Projeyle Güvenpark’taki yeşil alan bölgesinin yaklaşık 2 bin metrekare artacağı ve parka 241 yeni ağaç dikileceği belirtiliyor. Kızılay’a yapılacak cami için proje çalışmaları ile ilgili hazırlıklar 18 ay içinde tamamlanacak. Caminin, 2021 yılı sonuna kadar bitirilerek ibadete açılması planlanıyor.


Yorum Gönder

Yorumlar