Çankayada Ramazan kolisi dağıtımları başladı

ÇANKAYA'DA RAMAZAN KOLİSİ DAĞITIMLARI BAŞLADI

Çankaya Belediyesi, 24 Nisan Cuma günü başlayacak Ramazan ayı dolayısıyla gıda kolisi dağıtımına başladı.

Her yıl Ramazan ayında farklı bölgelerde iftar çadırı kuran Çankaya Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle hanelere gıda kolisi dağıtıyor. İlk etapta 2 bin 300 haneye gıda kolisi ulaştıran Çankaya Belediyesi, Ramazan ayı için 30 bin koli dağıtacak.

 

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en çok yaşandığı ay olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Acıda sevinçte bir arada olmak, birlik olmak her şeyden önce insani görevimizdir. Belediye halkının yanındaysa gerçek anlamda belediyedir. Bu Ramazan’da da paylaşma, dayanışma, birlik ve beraberliği hep birlikte yaşayacağız. Dileğim ülkemizde paylaşmanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın birlik ve beraberlik içinde yaşanmasıdır” dedi.

“ÇANKAYA’DA KİMSE YALNIZ DEĞİLDİR”

Çankayalıların huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmesi için gece gündüz görev başında olacaklarını ifade eden Taşdelen, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan salgın hastalık nedeniyle Ramazan ayını da her şeyden önce sağlığımıza dikkat ederek geçirmeliyiz. Geleneklerimizde yer alan birlikte açtığımız oruçlarımızı bu yıl bir arada açamayacağız. Bu, hem kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı hem de toplum sağlığı için gerekli hale geldi. Vatandaşlarımızın bu süreçte işinden olduklarını ekonomik sıkıntı çektiklerini hepimiz biliyoruz. Biz de vatandaşlarımıza destek olmak için her yıl kurduğumuz iftar çadırlarının yerine bu yıl gıda kolisi dağıtmaya başladık. Herkes şunu bilsin ki Çankaya’da kimse yalnız değildir. Belediye olarak daima halkımızın yanında olacağız. Halkımızdan ricam yine zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları ve sağlıklarına azami özen göstermeleri. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Sağlıklı günlere bir an önce kavuşmak temennisiyle hayırlı Ramazanlar diliyorum” diye konuştu.  

 

Çankaya Belediyesinden gıda kolisi talebinde bulunmak isteyen Çankayalılar,  458 89 00/1499 (dahili) numaralı telefonu arayabilir.


Yorum Gönder

Yorumlar