Etimesguttan 65 yaş üstü vatandaşlar için seferberlik

ETİMESGUT'TAN 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR İÇİN SEFERBERLİK

Başkan Demirel, "Yaşlılarımıza, saygıda, sevgide, hoşgörüde kusur etmiyoruz, hizmette de kusur etmeyeceğiz.”

 Etimesgut Belediyesi, yaşlılara yönelik hizmetlerin daha hızlı ve sağlıklıyürütülebilmesi amacıyla EtiATA Hizmet Birimi kurdu. Yeni Tip Koronavirüs salgınında riskli grupların başında gelen 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlara yönelik hizmet veren birim, 4 ana başlıkta çalışmalarını yürütüyor. Aşevi hizmeti ve sosyal destek sunuluyor, Zabıta ekiplerince istek ve ihtiyaçları karşılanıyor, Evde kişisel bakım hizmeti veriliyor, Erinçevi’nde (huzurevi) titizlikle bakılıyor.

 AŞEVİ YAŞLILAR İÇİN YOLLARDA

 Yıl boyunca engelli, yaşlı, ihtiyaç sahibi, düşkün ailelere yönelik aşevi hizmeti sunan Etimesgut Belediyesi, salgın nedeniyle bu risk grubuna giren vatandaşların evlerine kadar aşevi hizmetini götürüyor. Belediye aşevinde hijyenik bir ortamda hazırlanan 3 çeşit yemek sağlıklı bir şekilde çelik sefer taslarına konularak evlere servis ediliyor. Yemekleri servis eden dağıtım görevlileri maske, eldiven kullanmaya ve dezenfekte kurallarına büyük özen gösteriyor. Etimesgut Belediyesi, özellikle ihtiyaç sahibi yaşlı ve engellilerin yararlandığı eti-kart hizmetlerini sürdürüyor.

  ZABITA HİZMET İÇİN DEVRİYEDE

 EtiATA Hizmet Biriminde görevli Etimesgut Belediyesi zabıta ekipleri, 65 ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların istek ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Yaşlıların alışverişleri yapılıyor, bankacılık işlemleri güvenli bir şekilde yerine getiriliyor. Ekipler, elleri telsizde Etimesgut sokaklarında hizmet için devriye geziyor.

 YAŞLILARA EVDE BAKIM HİZMETİ

 Etimesgut Belediyesi, ilçede yaşayan yaşlı, hasta ve engelliler için kişisel bakım hizmeti veriyor. 03122461358 irtibat numarasını arayan vatandaşlar, bu hizmetten ücretsiz

olarak yararlanıyor. Açık yarası olmayan ve doktorlar tarafından dışarıdan müdahale edilmesinde engel görülmeyen; raporlu kişiler bu hizmetten yararlanıyor. Hasta, yatağından kaldırılmadan özel

banyo yatağı ile banyo yaptırılıyor, kişisel bakımları yapılıyor, hastanın nevresim ve çarşaflarıdeğiştiriliyor.

 İL BİLGE HATUN ERİNÇEVİ'NDE GÜVENDELER

 Etimesgut Belediyesi İl Bilge Hatun Erinçevi'nde yaşlılara yönelik verdiği hizmetleri koronavirüs tedbirleri kapsamında en iyi şekilde yerine getiriyor. Yaşlıların düzenli olarak sağlık kontrolleri yapılıyor, moral ve motivasyonları yüksek tutuluyor. Tedbirler kapsamında ziyaretçi girişinin olmadığı huzurevinde hijyen kurallarına azami özen gösteriliyor. Erinçevi’nde sağlık birimi, spor merkezi, ibadethane, terzi, berber, çamaşırhane ve yaşlıların hayatlarını kolaylaştıran birçok hizmet noktası yer alıyor. Huzurevi sakinleri bu hizmetlerden refakatçi eşliğinde koronavirüs tedbirleri kapsamında yararlanabiliyor. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan yaşlılara yönelik hizmetleri artırarak tek bir çatı altında topladıklarını söyledi. Demirel, yaşlılara uygulanan yasağın bazıları tarafından suiistimal edilerek yaşlıları rencide edecek duruma kadar getirildiğini vurgulayarak, "Onlar bizim büyüklerimizdir, ATA'mızdır. Başımızın tacıdır. Tecrübeleri rehberimiz olan ATA'mıza saygıda, sevgide asla kusur etmemeliyiz. Belediye olarak hizmette de kusur etmemek, hizmetlerimizi daha etkin ve verimli yapabilmek adına EtiATA hizmet birimimizi hayata geçirdik. Bu birimimizde, salgın nedeniyle evden çıkamayan 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı bulunan yaşlılarımıza yönelik hizmetler veriyoruz. Yıl boyunca devam eden bazı sosyal hizmetlerimizi bu zorlu süreçte yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için yeniden planladık, çerçevesini kapsamını belirledik, başarıyla uyguluyoruz. Tek isteğimiz bu süreçte yaşlılarımızın evden çıkmamaları ve diğer hemşehrilerimizden zorunlu olmadıkça evlerinde kalmalarıdır" dedi.



Yorum Gönder

Yorumlar