Gençlik Parkı Oryantring şampiyonasına ev sahipliği yapıyor

GENÇLİK PARKI ORYANTRİNG ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Bahara Merhaba Oryantiring İl şampiyonası Ankara 'da yapılıyor

Türkiye Oryantring Federasyonunun Ankara ayağında 9 şubatta düzenlenecek Bahara Merhaba Oryantiring İl şampiyonası Ankara Gençlik parkında düzenlenecek.

28 dalda toplam 500 sporcunun katılacağı organizasyon 11:00 ‘de başlayacak kazananlar için madalya töreni ise 13:00-14:00 arasında yapılacak. 

ORYANTRİNG NEDİR?

Oryantiring, harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştir.

ORYANTİRİNG KURALLARI

Oryantiringde sporcular kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışırlar. Kontrol noktalarında turuncu-beyaz bayraklar bulunur. Yarışmacılar bayrağın yanındaki zımbayı ellerindeki fişe basarak kontrol noktasına ulaştıklarını kanıtlarlar. Bazı yarışmalarda zımba ve kontrol kartı yerine elektronik bir sistem de kullanılmaktadır. İki hedef arasında hangi yolu izleyeceğine yarışmacı kendi karar verir. Amaç hedefleri en kısa sürede tamamlamaktır. Tüm hedeflere ulaşamayanlar genellikle diskalifiye edilir. Yarışmacıların birbirini izlememesi için genellikle birkaç dakika arayla 

Yorum Gönder

Yorumlar