Güvener: Kazanan il başkanıyım. Tekrar adayım...

GÜVENER: KAZANAN İL BAŞKANIYIM. TEKRAR ADAYIM...

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, adaylık konusunda yaptığı açıklamada, “tarlada izi olan bir il başkanı olarak, güven tazelemek isterim” ifadelerini kullandı. Başkan Güvener, “aday olacak mısınız?” sorusuna ise şu cevabı verdi:

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, adaylık konusunda yaptığı açıklamada, “tarlada izi olan bir il başkanı olarak, güven tazelemek isterim” ifadelerini kullandı. 

“Ben Cumhuriyet Halk Partisi kültürü ile yetişmiş ve parti neferliğinden İl Başkanlığı'na kadar her düzeyde görev yapmış biriyim. 25 yıl sonra Ankara’nın kazanılmasını sağlayan İl Başkanıyım. Mutfaktaki başarımız, tartışmasız bütün taraflarca kabul görmektedir. Tarlada izim var; harmanda da yüzüm olacaktır elbette! 31 Mart seçimlerinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kazanılmasını sağlayan İl Başkanı olarak, güven tazelemek istediğim doğrudur. Dolayısıyla yeni bir döneme doğru yol alırken, halen yürütmekte olduğum İl Başkanlığı görevi için yeniden aday olmam, benim en doğal hakkımdır. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi herkes bilir ki, her düzeyde kongrelerin iradesinin üstünde bir irade yoktur. Bununla birlikte uyguladığı stratejik hamle ile Ankara ile birlikte İstanbul’u ve toplam 11 Büyükşehrin kazanılmasında özel bir rol üstlenen Sayın Genel Başkanımızın Ankara’daki örgütsel süreçlere bakışı da bizim için dikkate değerdir. Hedefimiz, Cumhurbaşkanlığını da kapsayan genel seçimleri kazanmak ve demokratik, laik, sosyal hukuk devletini inşa edecek olan güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden kurmaktır. 25 yıl sonra seçim kazanmış; farklı politik güçleri aynı odak noktasında buluşturmuş ve bunu sandığa yansıtarak, sandıktan çıkarmasını bilmiş bir İl Başkanı olarak, elbette yeniden adayım. Elbette güven tazelemek isterim.”

Yorum Gönder

Yorumlar