Kanal Ankara Projesi hayata geçiyor

KANAL ANKARA PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'in çılgın projesi Kanal Ankara'nın inşaati başladı.

 Melih Gökçek'in 2014'teki seçim vaatleri arasında yer alan ve dönemin "çılgın proje"lerinden birisi olarak sunulan "Kanal Ankara"nın inşaatını Belediye yönetimindeki değişiklik durduramadı ve çalışma İmrahor Vadisi bölgesinde devam ediyor. 

 Beton kanal içine alınan İmrahor Çayı boyunca 9,2 km uzunluğunda alanda yer alacak "Kanal Ankara" Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına TOKİ tarafından yürütülüyor. "Kanal Ankara"nın, Gölbaşı'na yapılacak olan ve Cumhurbaşkanlığı bütçesinden finanse edilen Millet Bahçesi ile birleşeceği söyleniyor. 9,2 km uzunluğundaki projenin kapsadığı alan yaklaşık 3 milyon metrekare 7 etaptan oluşacağı açıklanan projenin detayları ise belli değil.

 Projenin basınla paylaşılan az sayıdaki görsellerinden birisinin altında İmrahor'un "şehrin önemli ekolojik koridorlarından birisi olması sebebiyle çok değerli bir lokasyon olduğu" kabul ediliyor ve projenin ekolojik değeri destekleyeceği belirtiliyor.

 İnşaatın başlamasıyla Aşağı İmrahor, Orta İmrahor, Yukarı İmrahor, Yeşilkent, Karataş, Boztepe ve Yakupabdal mahallerinde emlakçılar bir süredir ara verdikleri işlerinin başına döndü. Proje civarındaki daire fiyatları birkaç ay içinde iki katına çıktı. Projenin iptali talebiyle ilgili meslek odalarının açtığı davalar ise devam ediyor.

Yorum Gönder

Yorumlar