Kanal İstanbulun alternatifi Kanal Ankara nedir?

KANAL İSTANBUL'UN ALTERNATİFİ KANAL ANKARA NEDİR?

Vadi Ankara Projesi'ne ilişkin detaylar neler?

 Melih Gökçek döneminin çılgın projesi olan Kanal Ankara, Büyükşehir Belediyesi'nden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, "Ankara Güney Ekolojik Koridoru"nun Kanal Ankara, Eymir Gölü, Gölbaşı Millet Bahçesi, Mogan Gölü ve Gölbaşı Arboretum alanını kapsayan yeşil aks üzerinde oluşturulmasına karar verilmişti. 

Ankara Güney Ekolojik Koridoru, Kanal Ankara, Eymir Gölü, Gölbaşı Millet Bahçesi, Mogan Gölü ve Gölbaşı Arboretum alanını kapsayan yeşil aks üzerinde 5 bölüm olarak planlandı.

Aşağı İmrahor, Orta İmrahor, Yukarı İmrahor, Yakupabdal, Yeşilkent, Karataş ve Boztepe mahalleleri sınırlarından geçen ve yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanı kaplayan Kanal Ankara projesi 7 etaptan oluşacak ve yeşil alanları, sosyal alanları ile ön plana çıkacak. 

Proje, içinde su sporları, doğa sporları, macera parkı, seyir terası, tırmanma duvarı, macera köprüsü, fantastik oyun alanı, engelsiz oyun alanı, paintball alanı, piknik alanı ve konser alanları gibi aktivite bölümlerini barındıracak.

Bakan Kurum, Kanal Ankara hakkında ne diyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  "Kanal İstanbul’un alternatifini ‘Kanal Ankara’ olarak burada gerçekleştiriyor olacağız. Bu alan içerisinde rekreasyon, yürüme, koşu alanları, bisiklet yolları hepsi olacak ve Ankaralımıza kazandıracağımız gerçekten sosyal anlamda çok büyük bir proje olacak” ifadelerini kullandı. Ankara’da birçok millet bahçesi projesi olduğuna da değinen Kurum, bunların Atatürk Kültür Merkezi, Eymir Gölü ve Gölbaşı’nda olduğunu belirtti. Vadi Ankara Projesi’nin Ankara ve Ankaralıya değer katacağına işaret eden Kurum, “Biz Ankara’nın, ilçelerimizin ihtiyacı olan her projeye Bakanlık olarak destek verme niyetindeyiz. Başkentimizi bulunduğu konumdan daha yukarı çekmek adına yapılması gereken ne varsa el birliği içerisinde, teşkilatımızla belediye başkanlarımızla birlikte karar verip, Ankaralılara hizmet etmekten gurur duyuyoruz. İnşallah bu hizmetlerimizin sayısını da arttıracağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Mansur Yavaş, projeye karşı değil

Yavaş, projeye ilişkin "Orada 30 yıldır devam eden bir kangren var. Çok sayıda hak sahibi orada bir proje yapılacağını ve oradan imar geçeceğini düşünerek yer almış. Kanal Ankara da o bölgeyi zenginleştirmek için ortaya konan bir proje ama hala imar problemini çözemediler. İnşallah o projeyi çözmek bize nasip olacak.” açıklamasını yaptı. 

Yorum Gönder

Yorumlar