Kızılay protestosunda 19 gözaltı!

KIZILAY PROTESTOSUNDA 19 GÖZALTI!

Ankara’da Ensar Vakfı’na para aktarma aracı olarak kullanılan Kızılay’ı protesto etmek isteyen kişilere polis müdahale etti, 19 kişiyi gözaltına aldı


Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfına bağış yapmasına tepki göstermek için Kızılay Genel Müdürlüğü binası önünde toplanan emekçilere polis müdahale etti. Sendika ve meslek odalarının yapmak istediği eylemde polis, 19 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara’da DİSK, KESK, TMMOB, Ankara Tabip Odası, ASMMMO’nun çağrısıyla toplanarak Ensar Vakfı’na para aktarma aracı olarak kullanılan Kızılay’ı protesto etmek isteyen kitleye polis sert şekilde müdahale etti. Polisin çok sayıda kişiyi darp ettiği eylemde 19 kişi yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Halktan toplanan vergilerin yandaş vakıflara aktarılmasına tepki göstermek için yapılmak istenen eylem daha başlamadan polis kalkanlarla müdahalede bulundu.

Evrensel'de yer alan habere göre; Sendika ve meslek odalarının üye ve yöneticisi olan 19 kişi gözaltına alındı.

“Tecavüzcü Ensar kapatılsın” sloganlarının atıldığı eylemde, kimileri yanlarında getirdiği doğalgaz faturalarıyla tepki gösterdi.

Gözaltılara tepki gösteren ve eylem yapmakta kararlı olduğunu ifade eden kitle, Ataç Sokak’tan Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Eğitim Sen 5 Nolu Şube önüne doğru yürüyüşe geçti. Kitlenin “Zam Zulüm İşkence İşte AKP” , “Tecavüzcü Ensar Kapatılsın”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları atarak yürümesine engel olmak isteyen polis, defalarca müdahale etti.

Eğitim Sen önüne gelindiğinde ise polisler, “Yolu trafiğe kapatmayın” gerginliği yaşanmasına sebep oldu. Kitlenin kaldırım üzerine çıkmasına rağmen, gözaltıların serbest bırakılmasını istemesine de polis sert karşılık verdi. Polis amirinin “Süpürün” talimatı ile kitleye tekrar saldırıldı. Mithatpaşa Caddesi’nde çok sayıda kişi yerlerde sürüklendi, polisin kalkanının mağduru oldu.

Sakarya Caddesi’ne yürümek ve basın açıklamasını yapmak isteyen kitle tekrar polis engeliyle karşılaştı. Sakarya Caddesi’nde de eylem yapılmasına izin verilmeyeceği belirtilmesi üzerine kitle KESK’e bağlı BES’e geçme kararı aldı. Güzargah boyunca polislerin tartakladığı kitleden bir grup oturma eylemi yapmak istediğinde de polis saldırdı. Polisin defalarca saldırdığı kitleden toplamda 16 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Sendika binasında yapılan açıklamada polisin sert müdahalesi kınandı.

Yorum Gönder

Yorumlar