Koronaya karşı yeni önlem: Sosyal Mesafe Konsolu

KORONA'YA KARŞI YENİ ÖNLEM: SOSYAL MESAFE KONSOLU

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde yapılan koruyucu tedbirler devam ediyor. Bakanlığı'nın tedbirlerin sürdürülmesine yönelik önerileri doğrultusunda Mamak Belediyesi ilçe genelinde dinlenme ve park alanlarındaki banklarda da sosyal mesafenin

Bankların ortalarına düzenek yerleştiren belediye, iki kişinin aralarında mesafe bırakarak oturmasını zorunlu hale getiren bir sisteme gitti. Adına ‘Sosyal Mesafe Konsolu’ denen düzenekle, parklarda birçok kişinin yan yana oturup sohbet ettiği bank ve oturma alanları "sosyal mesafe" kuralına uygun olarak düzenleniyor. 

Uygulama kapsamında yeni tip banklara en fazla iki kişinin oturabileceğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, bankların arasına birer metre mesafe bırakıldığını belirterek, normalleşme sürecinin başlaması ile vatandaşların virüsten korunmak amacıyla sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına dikkat etmesi gerektiğinin de altını çizdi. Köse, “Öncelikle vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılığa teşekkür etmek istiyorum. Halkımızın yoğun olarak tercih ettiği park ve bahçeler ile sosyal alanlarda banklarda da sosyal mesafe düzeni getirmek istedik. Sosyal mesafe hem kendi can sağlığımız hem de çevremizdeki insanlar için çok önemli, hemşehrilerimizin de buna uyması çok önemli” dedi.



Yorum Gönder

Yorumlar