Koronavirüs alarmı hayatı durdurdu

KORONAVİRÜS ALARMI HAYATI DURDURDU

Türkiye'de koronavirüs vakası tespit edilmesinin ardından birçok sanat ve spor faaliyetleri sekteye uğrarken belediyeler virüslerle mücadeleye devam ediyor.

 İlk olarak Aralık ayında Çin Wuhan'da ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüsün Türkiye'de de tespit edildiği 2 gün önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Dünya Sağlık Örgütü'nün " kontrol edilebilir pandemi" olarak tanımladığı koronavirüs dünya için bir tehtit durumuna geldi.

 Tüm bu gelişmeler yaşanırken belediyeler de önlemleri en üst düzeye çıkardı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri Başkent'in her köşesinde dezenfekte çalışmaları sürüyor. Raylı sistemlerden dolmuşlara kadar köşe bucak dezenfekte ediliyor.

Dezenfekte çalışmalarının yanı sıra vatandaşı bilgilendiren broşürlerin yapım çalışmaları da sürüyor. 

 Önlemler bununla sınırlı kalmıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri kültür ve sanat faaliyetlerini Nisan ayı sonuna kadar durdurdu. Toplantı, gösteri ve seminerler iptal edilip online yollardan gerçekleştirilmeye çalışılıyor. 

 YÖK 3 hafta kadar üniversitelerde eğitime ara verildiğini açıkladı. MEB' in yaptığı açıklamaya göre de 16 Mart'tan itibaren ilkokullar, ortaokullar ve liseler 1 hafta süreyle tatil edilip sonrasında online eğitimlerle eğitime devam edilecek. Dersler televizyonlardan ve internetten ücretsiz verilecek. 

 Devlet Tiyatroları  Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü  ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü;'ne bağlı olarak gerçekleştirilen tüm etkinlikler de korona virüsü sebebiyle Nisan ayı sonuna kadar ertelendi. 

 Virüsle ile mücadele kapsamında tüm spor musabakaları Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak. Kamu görevlileri ise  izinsiz yurtdışına çıkamayacak.

 Tüm bu önlemlerle toplu olarak gerçekleştirilen tüm sosyal aktivitelerin askıya alınmasına rağmen sokakların kalabalık oluşu dikkatlerden kaçmıyor.


Yorum Gönder

Yorumlar