Mamak Belediyesinden Dezenfektan Tüneli

MAMAK BELEDİYESİNDEN DEZENFEKTAN TÜNELİ

Geçtiğimiz haftalarda hem araçlar hem de vatandaşlar için dezenfekte tünelini faaliyete geçiren Mamak Belediyesi, Dikimevi’ndeki Postane önünde de bir Yaya Dezenfekte Tüneli oluşturdu.


KIYAFETLER SANİYELER İÇİNDE VİRÜSTEN ARINIYOR

Sabah 08:00’da hizmet vermeye başlayan Yaya Dezenfektan Tünelini kullanan vatandaşlar kıyafetlerini dezenfekte ederek mesaiye başlıyor. Tünele girmeden önce ellerini dezenfekte eden ve Mamak Belediyesi’nin verdiği ücretsiz maskeleri takan vatandaşların kıyafetleri saniyeler içinde virüsten arındırılıyor. Sensörler sayesinde otomatik devreye giren tünelde, 3 noktadan, 360 derecelik açıyla  insan sağlığına zararı olmayan solüsyon buharı püskürtülüyor.Vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uygun olarak, sırayla tünele girebiliyor.


“SİZ EVDE KALIN, GERİSİNİ BİZ HALLEDERİZ”

Sağlığın kendileri için öncelikli olduğunun altını çizen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Bu çalışmamız ile toplum sağlığı açısından oluşabilecek riskleri minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Virüs ve bakterileri inaktif yani zararsız, işlevsiz hale getirirken insan sağlığına hiç bir yan etkisi olmadan bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın Covid-19 virüsünden korunması Sağlık Bakanlığımızın belirttiği gibi sosyal mesafenin korunması, hijyen kurallarına riayet edilmesi ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasına bağlı. Koronavirüs önlemleriyle ilgili çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Sevgili Güzel Mamaklılar; siz evde kalın, gerisini biz hallederiz” dedi.


Yorum Gönder

Yorumlar