MECLİS'İN GÜNDEMİNDE BERBERLER VARDI

AK Parti Meclis Üyesi Sinan Burhan, “Ankara’daki berber esnafı ‘Bize yardım gelmedi’ diyor” ifadesiyle Meclis kürsüsünden ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirdi. Başkan Yavaş, 3 bin 377 esnafa mesaj atıldığını, başvuran bin 800 esnafa da 500 TL ödeme yaptık

'BİZE YARDIM GELMEDİ'

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi eylül ayı olağan toplantısının ilk oturumunu önceki gün ABB Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirildi. ABB’nin berber esnafına yönelik yardımlarıyla ilgili bir önerge veren AK Parti Meclis Üyesi Sinan Burhan, “Yardımlar yapıldı mı, yapıldıysa kaç berbere yapıldı, yapılırken siyasi ayrım yapıldı mı, Ankara’daki berber esnafı ‘Bize yardım gelmedi’ diyor” sorularını yöneltti. Kendisine bir berberden gelen mesajı da okuyan Burhan, “‘Bölge bölge kaç kişiye yatırıldı. Bunlar acaba CHP’li mi, HDP’li mi, İYİ Partili’mi? Sayın Yavaş bu konuda sözünü tutmadı’ diye esnaftan gelen bir serzeniş, şikâyet var” dedi. ABB’nin veresiye defteri ve Afiyet Ver kampanyalarını da hatırlatan Burhan, “Veresiye defteri denilince ben Ankara’daki borçlu vatandaşlarımızın parasını belediye ödeyecek dedim, böyle bir şey yok. ‘Afiyet Ver’, Kurban Bayramı’nda dayanışmayı teşvik eden bir kampanya. Sosyal kampanyalar yapılıyor ama bunlar bir algı düzeyinde kalıyor. Keşke bu kampanyalar halka ve esnafa yansımış olsa” ifadelerini kullandı.


'ÖZÜR DİLEMEYE HAZIRIM'

Yavaş ise 3 bin 377 berber ve kuaföre mesaj atıldığını bin 800’ünün başvurduğunu ve 500 lirayı aldığını söyledi. Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara’yı da arayarak Meclis’e dinleten Yavaş, “Söylediğim gibi bir yanlış olursa her türlü ortamda özür dilemeye hazırım. Bize verilen listede bin 896 berber, kuaför ve güzellik salonu var. Bunlardan bin 807 kişi başvurmuş, bunların tamamına da 500 lira yatırılmış. Sözümüz söz, niye siyasi ayrımcılık yapalım. Kaç kişiye mesaj atılmış, kaçına yardım yapılmış bunların hepsini size gösterebilirim. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Veresiye defteri sizi çok rahatsız etmiş. Bir daha ki Meclis’te kime ne kadar kaç para yatırılmış size gösterebilirim. Ya da flash bellekle gelin size vereyim gidin o esnafı tek tek kontrol edin. Kimseyi ayırmadık, ayırmayacağız. Bunu söyleyen arkadaşımız siyaset yapmış” dedi. Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara da “Alamayan berberler var beni arıyorlar ‘ben alamadım başkanım’ diyorlar” diye konuştu.

KORONAVİRÜS SALGINI BERBERLERİ NASIL ETKİLEDİ?

HALK EKMEK GENEL MÜDÜR YARDIMCISI’NIN CHP’YE TAVRINI KINIYORUM

AK Partili Sinan Burhan, Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı’nın CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu’na çirkin bir harekette bulunduğu iddiasını gündeme getirdi. Burhan, “CHP Grup Başkanvekili Sayın Yaşar Neslihanoğlu’na yönelik Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı’nın kaba, çirkin ve agresif bir tutum içerisinde olduğu ifade ediliyor. Burada bütün Meclis üyeleri olarak birlikte hareket ederiz. Meclis üyelerinin hepsinin onuru, gururu bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Burada demokrasiden, özgürlükten, çok seslilikten bahsediyorsak ona yapılan bu tavrı kınıyorum” diye konuştu.

KONUYU BAŞKANIMIZA İLETTİK

Yaşar Neslihanoğlu ise şunları söyledi: “Belediye Meclis Yönetmeliği’mizde Meclis’in görev ve sorumlulukları bellidir. Meclis’te neler konuşulacağı, nelerin gündeme getirileceği de bellidir. Sadece konu açıldığı için söylüyorum; yerini, konumunu, astını, üstünü bilmeyen hadsiz davranışlarda bulunan geçmiş dönemde de olmuştur, şimdi de oluyor, önümüzde de olacaktır. Ama burada hiç kimse CHP Grup Başkanvekili’ne rencide edici bir davranışta bulunamaz, buna ben de, arkadaşlarımız da, başkanımız da hiçbir şekilde izin vermez. Biz bu konuyu başkanımıza ilettik. Başkanımızın da bu konuyla yakından ilgilendiğini biliyorum.”

AK PARTİ ÇİFTLİK İDDİASINI SORDU YAVAŞ ‘SAVCILIĞA VERİN’ DEDİ

Meclis’te dikkat çeken bir diğer konu da Fen İşleri Dairesi Başkanı ile ilgili iddia oldu. AK Parti Meclis Üyesi Nihat Yalçın verdiği önergede Yavaş’ın Meclis’te geçmişte söylediği, “Olur da belediyede benim göreve getirdiğim bir arkadaşım yanlışa düşer, zulmeder, harama meyleder hakkı korumazsa sizler de hakkın korunması yolunda karşıma dikilmezseniz 5.5 milyon hemşerimize ve Türkiye’ye hem bu dünyada hem de ahirette hesap vermek zorunda kalırsınız” sözlerini hatırlattı ve “Basında ve kamuoyunda Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Erol Gündüz’ün belediye imkânları ve belediye personelini kendi çiftliğinde bir ay süreyle kullandığı yönünde bir iddia gündeme gelmiştir. Konuyla ilgili araştırma yapıldıysa araştırmanın sonucunu, yapılmadıysa ivedi bir şekilde araştırma yapılıp söz konusu eylemde belediyenin ne kadar zarara uğradığının tespit edilip tarafına bilgi verilmesini arz ederim” ifadeleriyle bilgi istedi. Başkan Yavaş ise, “Sözlerimin hepsinin arkasındayım en ufak bir yanlış yapan olursa hesabını öder. Nihat Bey savcılığa da verebilir bunu. Ceza Kanunu’nda bu bir suçtur, disiplin olarak biz de gereğini yaparız” yanıtını verdi.

‘TEHDİT OLAYINI HAFİFE ALIYORSUNUZ’

Ak Parti Grubu, faaliyet raporu görüşmeleri esnasında kendilerine saldırıda bulunan ve tehdit eden Büyükşehir görevlileriyle ilgili önerge vererek araştırma yapılmasını istedi. Yavaş’ın konuşu hafife aldığını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, “Aradan iki ay geçti. Bugün bakıyoruz hiçbir şey yapılmamış. Tehdit olayını hafife alıyorsunuz. Hassas davranmış olsaydınız o ismi çoktan tespit ederdiniz. Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’nda incelenmesini istiyoruz” dedi. Yavaş ise konunun savcılığa ve emniyete intikal ettiğini sonucunu Meclis’te okuyacaklarını söyledi. Murat Köse ayrıca ABB’nin ilçe belediyelerine zemin tahrip bedelini ödemesi gerektiğini de belirterek, “Belediye başkanlarıyla konuştuğumuz kadarıyla hiçbir şey ödenmemiş. Bir an önce ödenirse, vatandaş bize soruyor biz de oraların asfaltı atarız. İlçelerdeki halkın parasına el koymuş oluyorsunuz bunu yapmayın” dedi.

Hürriyet Ankara Murat YILMAZ

Yorum Gönder

Yorumlar