STKlardan saldırıya ortak tepki, Bahar Kalkanı Harekatına destek

STK'LARDAN SALDIRIYA ORTAK TEPKİ, BAHAR KALKANI HAREKATI'NA DESTEK

Hisarcıkoğlu: Bu saldırı asla kabul edilemez

 İdlib’de gerçekleşen hain hava saldırısı sonrasında ortak tepki göstermek üzere Türkiye’nin önde gelen 30 meslek örgütü, sendika konfederasyonları ve sivil toplum örgütleri ortak açıklama yaptı.

 Ayrıca Ankara'daki toplantıya katılacak kuruluşların il temsilcilerinin katılımıyla da 81 ilde eş zamanlı olarak basın toplantıları yapıldı. Ankara TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen ortak açıklama sonrasında da, 7 bölgeyi temsilen 7 il ile canlı bağlantı gerçekleşti.

 Hisarcıkoğlu: Sessiz kalamayız

 Toplantıya katılan 30 kuruluşun belirlediği açıklamayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu okudu. Hisarcıkoğlu, "Buradan tekrar sesleniyoruz. Karşımızda, insanlıktan nasibini almamış, tüm ahlaki, insani ve dini değerleri hiçe sayan, kendi yurttaşlarını bile topraklarından eden, canlarına kasteden, zihniyete sahip bir rejim bulunuyor. Suriye'yi her geçen gün daha da ağır bir yıkıma sürüklüyor. İşte, rejim güçleri son olarak yapılan anlaşmalara uymayarak, askerlerimizi kalleşçe pusuya düşürdü. Bu saldırı, asla kabul edilemez. Dolayısıyla, masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan bu rejim unsurlarına karşı sessiz kalmamız beklenemez"  dedi.

 TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından okunan ortak açıklama sonrasında, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Hatay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, şehirlerindeki ve bölgelerindeki meslek örgütleri, sendikalar ile sivil toplum örgütleri adına birlik mesajı verdi. 

 Açıklamaya destek veren kuruluşların isimleri şu şekilde:

 "Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği ( TÜMSİAD), Türk Sanayileri ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD), Türk Veteriner Hekimler Birliği, Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED)"

Yorum Gönder

Yorumlar