Tecavüze hayır dediler, yurtsuz kaldılar

TECAVÜZE HAYIR DEDİLER, YURTSUZ KALDILAR

"Las Tesis" eylemi sonrası haklarında soruşturma başlatan KYK, üniversiteli kadınları yurttan attı, burslarını kesti.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’ndeki Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Şilili kadınların kadına yönelik şiddeti protesto ettiği Las Tesis dansını sergileyen ve gözaltına alınan kadınlar hakkında soruşturma açıldı. Kadınlar, Las Tesis danslı eylemini 25 Aralık 2019'da gerçekleştirmiş, polis üniversiteli kadınları gözaltına almıştı. 

TGB, Cebeci Kampüsü önünde Las Tesis eylemini hedef gösteren bir basın açıklaması düzenlemiş Kolektifli kadınların basın açıklamasına yönelik mor boyalı protestosu Ulusal Kanal'da saldırı olarak nitelendirilmişti. 

Las Tesis eylemi yapan kadınların bilgilerini üniversite rektörlüğü Kredi ve Yurt Kurumu (KYK) ile paylaştı. Kadınların bu eylemi üzerine haklarında soruşturma başlatan KYK, üniversiteli kadınları yurttan attı, burslarını kesti.

Üniversiteli Kadın Kolektifi, ise duruma şöyle tepki gösterdi:

“Yoksullaşmanın üniversiteli kadınlar açısından yakıcı bir noktaya geldiği dönemde erkek devlet, yaşamlarını savunan kadınları zaten az miktarda verdiği bursları keserek, yurttan atarak daha da yoksullaşmaya itmektedir. Mülkiye’nin 160 yıllık geleneği öğrencileri polisle, soruşturmalarda korkutup pasifize etmeye çalışmak değil, aksine korkusuzca ses çıkarmak, gerçekleri savunabilmektir. Bizlere öğretilen, yaşatacağımız eleştirel üniversite ve aydın üniversiteli bilinci budur. Tüm kadınları Mülkiyeli kadınlarla dayanışmaya çağırıyoruz, Las Tesis’e ceza kesilemez.”

Haber: Merve Kılıç




Yorum Gönder

Yorumlar