Yenimahalle afetlere hazır mı?

YENİMAHALLE AFETLERE HAZIR MI?

Afet konusunda farkındalık yaratmak için Yenimahalle Belediyesi, Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleriyle ilçe genelinde “Bireyler ve Aileler için Afet Bilinci Eğitimi” düzenledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, afetlerde yaşanan can v

Yenimahalle Belediyesi tarafından, “Afet Eğitim Yılı” kapsamında Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen afet bilinci eğitimine mahalle muhtarları, STK’lar, site yöneticileri ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

 “ÜLKE OLARAK DEPREM KUŞAĞINDA YAŞADIĞIMIZIN BİLİNCİNDE OLMALIYIZ.”

Afetlerde yaşanan can ve mal kaybının önüne geçmek için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Fethi Yaşar “Ülke olarak deprem kuşağında yaşadığımızın bilincinde olmalıyız. Yenimahalle Belediyesi olarak, AFAD eğitmenlerinin vatandaşlarımızı afetler konusunda bilinçlendirmek ve bilgi sahibi yapmak amacıyla düzenlediği eğitimlere ev sahipliği yapıyoruz. Batıkent, Şentepe ve Ata Mahallesi gibi birçok noktada Yenimahalle sakinlerini bilinçlendirmek için afet ve deprem konusunda eğitimler gerçekleştirildi. Bu eğitimleri hazırlayan ve emek veren AFAD ekibine yaptıkları hizmetten ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.



AFET SONRASI ALTIN SAATLER

AFAD Eğitmeni Sibel Kurt, eğitim kapsamında bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye’de yaşanan depremler ve deprem haritası üzeninden  örnekler veren Kurt, “Amacımız afet konusunda farkındalık yaratmak ve eğitim almak isteyen tüm vatandaşlarımıza ulaşmak. Ülkemiz, başta depremler olmak üzere heyelan, sel, kaya düşmesi, çığ, yangın, teknolojik kazalar ve kuraklık gibi afetlere dönüşebilecek tehlikelerle de karşı karşıyadır. Meydana gelen afetler büyük ölçüde can ve mal kayıplarına, yaralanmalara, ekonomimizin etkilenmesine yol açmaktadır. Yaygın olarak bilindiği gibi, afetlerin ilk dakikalarında da herkes kendi başınadır; bizi sadece kendi hazırlığımız ve bilgimiz koruyacaktır. Bu nedenle afet sonrası altın saatler olarak adlandırılan ilk 72 saat için her bireyin hazır olması şarttır” şeklinde konuştu. Kurt, eğitimlerin yüz yüze ve internet ortamından yıl boyunca devam edeceğini belirtti.

 

Yorum Gönder

Yorumlar