Koronavirüs mağduru terziler de maske üretecek

KORONAVİRÜS MAĞDURU TERZİLER DE MASKE ÜRETECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, nakliyecilerden sonra terzi esnafı ve tekstil işçilerine de verdiği destek sözünü tuttu.

Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan esnafa destek vermek amacıyla yeni projeleri hayata geçirmeyi sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Yıldızı Gençlik Merkezi’nde bir atölye kurdu. Atölyede vatandaşların ihtiyaç duyduğu maske üretimine başlandı.

HEDEF: GÜNLÜK 100 BİN MASKE ÜRETİMİ

Atölyede maddi durumu iyi olmayan vatandaşların günlük maske ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını belirten Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, şu bilgileri verdi:


“Koronavirüs salgını hem ülkemizi hem dünyayı ciddi şekilde sarstı. Toplum sağlığına etkisini en aza indirmek için önemli faktörlerden bir tanesi de maske üretimi. Başkanımızın talimatıyla maske üretimi için çalışmalarımıza başladık. Hem maske üreteceğiz hem de salgından dolayı işini kaybeden ya da dükkanını kapatmak zorunda kalan terzi esnafımıza destek olacağız. 50 terzi esnafımızla üretime başladık kısa süre içinde 100 terzi ile üretimimizi devam ettirmeyi ve günlük ortalama 100 bin maske üretmeyi hedefliyoruz. İlerleyen zamanlarda ikinci bir makineyi daha devreye sokarak kapasitemizi 250 bin civarına ulaştırmayı planlıyoruz.”



Maske üretiminin yapıldığı atölyede hijyen koşullarına dikkat edildiğine dikkat çeken Ünsal, “Belediye hizmet üretiminde çalışan personelimiz başta olmak üzere toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlarımızın maske ihtiyaçlarını buradan karşılamayı amaçlıyoruz. Eğer kapasitemizi biraz daha artırırsak kamu kurum ve kuruluşları ve diğer vatandaşlarımıza da ücretsiz olarak ürettiğimiz bu maskeleri ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

       


Yorum Gönder

Yorumlar