Özel yetenekli çocuklara proje...

ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLARA PROJE...

Ankara Valisi Vasip Şahin Ankara'da özel yetenekli çocuklarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Vali Vasip Şahin, Ankara'da özel yetenekli çocukların (BİLSEM Öğrencileri pozitif yaşam becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan proje hakkında uzmanlardan bilgi aldı.

Bilsem Nedir? 

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin mevcut eğitimlerini aksatmayacak şekilde açılan, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardır. Temel amaçları; bireylerin, yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamaktır.

BİLSEM Okullarında Eğitimler Ne Zaman ve Ne Şekilde Verilir?

BİLSEM okulları öğrencilerin özel yeteneklerini geliştirmek, potansiyellerini açığa çıkarma odağında eğitim sunar. BİLSEM’de eğitim gören çocuklar akademik başarılarını ölçmeye yönelik herhangi bir test veya sınava tabi tutulmazlar.

Öğrenciler aldıkları eğitim için not veya puanlarla değerlendirilmezler. Eğitim programlarının farklı aşamalarında, öğretmenler tarafından doldurulan Gözlem Formları aracılığıyla aileler, çocuklarının performansını öğrenebilirler.

Ayrıca, programı tamamlayan öğrenciler Program Tamamlama Belgesi’ni almaya hak kazanırlar.

BİLSEM’e kayıt olan öğrencilerin eğitimine başlanmadan önce mevcut potansiyeli ölçmeye yönelik bazı değerlendirmeler yapılır. Değerlendirmeler tamamlandıktan sonra özel bir müfredatla çocuğun yeteneği düzeyinde eğitim alması hedeflenir.

BİLSEM’de geçirdikleri süreç boyunca öğrenciler aşağıdaki alanlarda çeşitli eğitimler alırlar:

 1) Uyum (Oryantasyon)

 2) Destek Eğitimi

 3) İletişim Becerileri

 4) Grupla Çalışma Teknikleri

 5) Problem Çözme Teknikleri

 6) Bilimsel Araştırma Teknikleri

 7) Yabancı Dil

 8) Bilgisayar

 9) Sosyal Etkinlikler

10) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme

11) Özel Yetenekleri Geliştirme

12) Proje Üretimi/Yönetimi

Yorum Gönder

Yorumlar